Beneficiile cititului

Citit

 

Cand eram copil, parintii imi tot spuneau sa citesc, dar nu eram constient de faptul ca aceasta activitate mi-ar putea aduce vreun beneficiu. La scoala ni se spunea acelasi lucru, cititi, cititi ca veti avea numai de castigat in viata.

Din cauza faptului ca eram obligat sa citesc, am respins ideea de a tine o carte in mana, la fel ca multi altii din generatia mea. Totusi, mi-am dat seama cat de folositor este, atunci cand am inceput sa citesc primele carti de medicina naturista si de dezvoltare personala.

Atunci am inceput sa iau contact cu informatii ce puteau fi puse in practica, imediat dupa ce le citeam. Era ceva diferit fata de lectiile predate in scoala care, in mare parte, erau pur teoretice, fara aplicatie practica.

Din acele momente am inceput sa citesc tot ceea ce mi se parea mai interesant si puteam folosi in viata de zi cu zi. Astfel, mi-am putut imbunatati diverse aspecte precum sanatatea, relatiile interumane si am inceput sa ma educ pe plan financiar.

Pot spune ca, cititul reprezinta unul dintre mijloacele cele mai puternice prin care cineva se poate educa.

In afara de asta, sunt multe alte beneficii pe care ti le poate aduce cititul indiferent ca vorbim de carti tiparite sau carti electronice.

 

Iata cateva dintre acestea:

 

1. Iti imbunatateste vocabularul

 

De fiecare data cand citesti, exista posibilitatea de a gasi expresii sau cuvinte pe care nu le cunosti, dar care odata intelese, le poti include in vorbirea curenta.

 

2. Iti mentine mintea activa

 

Mintea este ca un muschi. Daca o folosesti va functiona optim. Daca nu, se va atrofia si te va “abandona” atunci cand iti va fi lumea mai draga. Este stiut faptul ca, oamenii care nu-si antreneaza creierul, ajung sa sufere de boala Alzheimer.

Atunci cand invatam ceva nou, in creier se formeaza noi sinapse care contribuie la o mai buna transmitere a influxurilor nervoase.

 

3. Vei dobandi o cultura generala vasta

 

Citind, vei lua contact cu diferite domenii ale vietii si astfel nu-ti vei face niciodata griji ca nu poti aborda anumite subiecte cand porti o conversatie.

 

4. Modalitate eficienta de relaxare

 

Fie ca citesti inainte de culcare sau in timpul zilei te vei deconecta cu siguranta de la problemele cotidiene.

 

5. Contribuie la dezvoltarea imaginatiei si a creativitatii

 

Cand citim, ne formam in minte imaginea informatiilor asimilate. Ca sa intelegi mai bine, iti voi da un exemplu. Atunci cand citesti o poveste , iti vei imagina exact ceea ce se intampla, formand un fel de film in mintea ta.

In ceea ce priveste creativitatea, poti gasi intr-o carte rezolvarea la diverse probleme pe care le intamplini in momentul de fata.

 

6. Metoda eficienta de imbunatatire a vietii pe toate planurile

 

S-a constatat ca, o persoana care citeste va fi cu mult superioara in aproximativ 5 ani fata de una care nu face acest lucru.

In prezent, gasesti informatie despre absolut orice, dar trebuie sa iei decizia de a te educa. “Cunoasterea inseamna putere” reprezinta doar jumatate din adevar, deoarece cunoasterea este doar putere potentiala, atata timp cat nu o aplicam.

 

Pe site am o pagina cu cartile citite de-a lungul anilor, de care sunt convins ca pot schimba viata oricarei persoane. Mai jos gasesti linkul.

http://sanatateprinmiscare.ro/carti-recomandate/

 

Te invit sa lasi un comment in care sa spui ce alte beneficii ale cititului cunosti si care sunt cartile care te-au ajutat sa evoluezi.

 

Toate cele bune,

Stefan Dragu

 

P.S. Daca informatia iti este utila, distribuie articolul  si da like la pagina de facebook a site-ului

 

Aceasta postare este din Stil de viata si a fost etichetata ca , , , , , , , , . Salveaza link-ul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>